Noorse Oeverpieper poseert op Zuidpier IJmuiden

27.10.2016

Foto F. Westenbrink. IJmuiden zuidpier 26okt 2016

Foto F. Westenbrink. IJmuiden zuidpier 26okt 2016

Het zal je stellig niet vaak overkomen dat je een Oeverpieper met kleurringen mooi voor de lens krijgt en zodanig kunt fotograferen dat de codes op foto af te lezen zijn.
Maar er zijn klaarblijkelijk uitzonderingen..
Op de Zuidpier van IJmuiden scharrelt zeker al ruim een week een Oeverpieper rond met aan de rechterpoot een gele kleurring en daarop een code die bestaat uit drie letters.
En dat valt klaarblijkelijk meerdere fotograven op want volgens de ringers uit Noorwegen werd het vogeltje de afgelopen anderhalve week al 5 keer gespot en meerdere keren op de foto gezet.
Gister slaagde Frens Westenbrink daarin, die de melding met foto doorstuurde aan Menork.
“Ik denk dat dit exemplaar goede reclame maakt voor ons project” zo schrijft de projecteigenaar Kjell Mork Soot uit Noorwegen ons.
Overigens een interessante melding van een Oeverpieper die op 8 augustus 2016 als overjarig mannetje werd geringd in het Fjordengebied bij Kristiansund en dus nu al voor langere tijd rondscharrelt langs de Nederlandse westkust.
De oeverpieper is een echte kustvogel die in het najaar in kleine aantallen, vooral in het waddengebied en aan de Zeeuwse kusten, opduikt.