Wit Russische Witte Reiger opnieuw gespot

01.03.2017

Witte Zilverreiger met Wit-Russische (kleur)ringen. Foto: Henk Breur te Zunderdorp

Op 18 januari kwam er een melding binnen van een Zilverreiger met kleurring. Een witte ring met daarop drie letters. Deze reiger werd gezien in de Waverhoek even ten zuiden van Amsterdam. Wat bleek is dat de reiger vorig jaar in hartje Wit Rusland werd geringd als nestjong.

Zunderdorp
Nu, anderhalve maand later, komt er weer een melding van deze fotogenieke reiger.. Echter op een kleine 20 kilometer noordelijker van de plek waar die in januari werd gezien. De Wit Russische reiger verblijft nu namelijk in Zunderdorp, even ten noorden van Amsterdam.
Opnieuw werden prachtige foto’s van deze reiger gemaakt en werd melding gedaan aan Menork met daarbij het volgende relaas: Hij komt hier wel vaker. Vanmorgen was hij hier heel even, maar vanmiddag kwam hij (of zij) weer terug en bleef wat langer. Vanuit huis kon de reiger op de foto worden gezet..”.

Lifelist
Een mooie lifelist krijgen we van deze Wit-Russische Zilverreiger dankzij de opvallende kleurring doch vooral dankzij de inspanningen van de melders om de ringcode door te geven!